VASILIKI  MYROGIANNI ARKITEKT 

NURSERY SCHOOL 2010 / PUBLIC COMPETITION

A project about designing a nursery centre, in a relatively new housing area in the recent greater Athens land use plan. The new nursery was expected to accommodate both infants and young children, within a site bordering school blocks. The approach taken responds to existing requirements for safety, control and access but also to all requirements emerging when designing for young children: indoor, they are given a high level of comfort and safety within naturally lit, pleasant enclosures; outdoor they experience and enjoy a green roof terrace, whereas the ground level is designed to be a safe, amusing playground for recreation.

Site
Site
Plans
Plans
Plans
Plans
Elevation
Elevation
Elevation
Elevation
Elevation
Elevation
Elevation
Elevation
Section
Section
Section
Section

under Mrs K. supervision : member of  team, involved with design through all stages, responsible  for  elevation design, drafting and presentation.

TRANSFORMING  OLD  IN ATHENS CITY CENTRE  2009

prOpoSaL
prOpoSaL
Survey II
Survey II
Survey III
Survey III
Survey IV
Survey IV
Approach I
Approach I
Approach II
Approach II

A site in Athens historical  centre, bordering a busy  piazza

Centre
Centre
Old
Old
Fabric
Fabric
Public
Public
Silent
Silent
Alive
Alive
Open
Open
In
In

A contemporary, industrial type extension to accommodate all services. A unified internal space on levels, supported by a steel structure, to secure and highlight the old stonework. A welcoming entry through a hidden courtyard. A special box in recess, overlooking  the busy piazza.

A 19th c. house building, listed as heritage. Change of use to restaurant.

under Mrs K. supervision : project architect, drafting, presentation